Tjestenina od pira zapečena s povrćem i mozzarellom

Tjestenina od pira zapečena s povrćem i mozzarellom

sastojci

  • 300 g penne tjestenine od pira
  • 75 ml maslinova ulja
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 veća žuta paprika
  • 1 veća crvena paprika
  • 200 g mozzarella sira
  • sol, papar
  • svježi timijan i bosiljak po želji

Način pripreme

01

Tjesteninu od pira skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite u hladnoj vodi.

02

Luk narežite na ploške, a paprike na kocke. Na jako zagrijanu tavu dodajte pola količine maslinova ulja i na vruće ulje stavite luk, dodajte sol i papar i kratko pirjajte. Dodajte paprike i pirjajte tek da malo omekšaju.

03

Povrće pomiješajte s tjesteninom, prelijte ostatkom maslinova ulja. Stavite u lim za pečenje i natrgajte mozzarellu po vrhu. Zapecite na 230 °C 10-ak minuta da se površina zapeče. Vruće pospite sjeckanim bosiljkom i timijanom i servirajte toplo.

Ako volite okus dima, paprike na otvorenoj vatri zapecite sa svih strana, stavite u plastičnu vrećicu, pustite par minuta, ogulite im kožu pa ih nasjeckane dodajte u tjesteninu prije pečenja.

podijeli

Proizvodi iz recepta