Tjestenina od pira zapečena s povrćem i mozzarellom
sastojci
- 300 g penne tjestenine od pira
- 75 ml maslinova ulja
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 veća žuta paprika
- 1 veća crvena paprika
- 200 g mozzarella sira
- sol, papar
- svježi timijan i bosiljak po želji
Način pripreme
Tjesteninu od pira skuhajte prema uputama na pakiranju. Ocijedite i isperite u hladnoj vodi.
Luk narežite na ploške, a paprike na kocke. Na jako zagrijanu tavu dodajte pola količine maslinova ulja i na vruće ulje stavite luk, dodajte sol i papar i kratko pirjajte. Dodajte paprike i pirjajte tek da malo omekšaju.
Povrće pomiješajte s tjesteninom, prelijte ostatkom maslinova ulja. Stavite u lim za pečenje i natrgajte mozzarellu po vrhu. Zapecite na 230 °C 10-ak minuta da se površina zapeče. Vruće pospite sjeckanim bosiljkom i timijanom i servirajte toplo.
Ako volite okus dima, paprike na otvorenoj vatri zapecite sa svih strana, stavite u plastičnu vrećicu, pustite par minuta, ogulite im kožu pa ih nasjeckane dodajte u tjesteninu prije pečenja.