Tart sa špinatom, žutim i crvenim rajčicama


sastojci

  • 275 g svježeg lisnatog tijesta
  • 40 g špinata
  • 150 g žutih cherry rajčica
  • 150 g crvenih cherry rajčica
  • 2 jaja
  • 140 ml kiseloga vrhnja
  • 140 ml slatkoga vrhnja
  • 100 g mozzarelle
  • 40 g naribanog sira Grana Padano
  • 1-2 grančice svježeg peršina
  • sol

Način pripreme

01

Pomiješajte jaja s kiselim i slatkim vrhnjem, dodajte mrvljenu mozzarellu i naribani Grana Padano pa posolite.

02

Rajčice operite i prepolovite. Raširite lisnato tijesto, stavite ga u posudu za pečenje na masni papir, izbodite vilicom i zažarite ga u pećnici na 210 °C.

03

Kad tijesto dobije boju, izvadite ga iz pećnice, rasporedite po njemu listove špinata i polovice rajčica, zalijte umakom i pecite u pećnici još 15 - 20 minuta.

04

Ukrasite tart listićima peršina, dodajte jednu žutu i jednu crvenu svježu rajčicu narezane na četvrtine pa poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta