Tart sa špinatom, žutim i crvenim rajčicama
sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 40 g špinata
- 150 g žutih cherry rajčica
- 150 g crvenih cherry rajčica
- 2 jaja
- 140 ml kiseloga vrhnja
- 140 ml slatkoga vrhnja
- 100 g mozzarelle
- 40 g naribanog sira Grana Padano
- 1-2 grančice svježeg peršina
- sol
Način pripreme
Pomiješajte jaja s kiselim i slatkim vrhnjem, dodajte mrvljenu mozzarellu i naribani Grana Padano pa posolite.
Rajčice operite i prepolovite. Raširite lisnato tijesto, stavite ga u posudu za pečenje na masni papir, izbodite vilicom i zažarite ga u pećnici na 210 °C.
Kad tijesto dobije boju, izvadite ga iz pećnice, rasporedite po njemu listove špinata i polovice rajčica, zalijte umakom i pecite u pećnici još 15 - 20 minuta.
Ukrasite tart listićima peršina, dodajte jednu žutu i jednu crvenu svježu rajčicu narezane na četvrtine pa poslužite.