Tart sa sardinama
sastojci
- 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
- 400 g očišćenih sardina
- 600 g sjeckane rajčice
- 100 g luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica kapara
- 1 žličica sušenog timijana
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 100 g slanih srdela
Način pripreme
Na zagrijanom maslinovu ulju pržite sitno narezani luk do zlatnožute boje.
Dodajte nasjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, nasjeckane kapare i sušeni timijan. Pirjajte oko 10 minuta da višak tekućine ispari. Posolite, popaprite, dodajte peršin, promiješajte i maknite s vatre.
Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada tijesta.
Na malo pobrašnjenu posudu za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta. Svaki komad premažite četvrtinom količine sjeckane rajčice pa na nju položite po četvrtinu očišćenih sardina.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.
Umjesto svježih možete upotrijebiti i sardine iz limenke.