sastojci

  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 400 g očišćenih sardina
  • 600 g sjeckane rajčice
  • 100 g luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica kapara
  • 1 žličica sušenog timijana
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g slanih srdela

Način pripreme

01

Na zagrijanom maslinovu ulju pržite sitno narezani luk do zlatnožute boje. 

02

Dodajte nasjeckanu rajčicu, protisnuti češnjak, nasjeckane kapare i sušeni timijan. Pirjajte oko 10 minuta da višak tekućine ispari. Posolite, popaprite, dodajte peršin, promiješajte i maknite s vatre. 

03

Na pobrašnjenoj podlozi oba komada tijesta razvaljajte na dimenziju 30 x 20 cm, pa ih prerežite napola tako da ukupno imate 4 komada tijesta. 

04

Na malo pobrašnjenu posudu za pečenje (40 x 30 cm) položite dva komada tijesta. Svaki komad premažite četvrtinom količine sjeckane rajčice pa na nju položite po četvrtinu očišćenih sardina. 

05

Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta.

Umjesto svježih možete upotrijebiti i sardine iz limenke.

podijeli