sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 250 g očišćene tikve
  • 100 g ricotta sira
  • 2 jaja
  • 200 g mrkve
  • 200 g tikvica
  • 250 g patlidžana
  • 200 g artičoka (konzerva)
  • 5 manjih glavica ljubičastog luka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol

Način pripreme

01

Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa.

02

Maknite gornju foliju, pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak tijesta. Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C 15 minuta.

03

Napravite pire od tikve, narežite je na kockice, skuhajte ili pecite pa usitnite štapnim mikserom. Mrkvu, tikvicu i patlidžan narežite na trake guljačem za povrće. Svaku trakicu nježno posolite pa čvrsto zarolajte.

04

Izmiksajte jaja, dodajte pire od tikve i ricottu, malo posolite.

05

Kad je tijesto pečeno maknite grah i aluminijsku foliju, prelijte jajima i sirom pa slažite rolice povrća jednu do druge, boje sami kombinirajte, ubacite  artičoke i glavice ljubičastog luka, pokapajte maslinovim uljem i vratite u pećnicu na još 10 minuta. Poslužite vruće.

Tijesto prije korištenja rashladite u hladnjaku.

podijeli