Tart s rolicama povrća
sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
Nadjev:
- 250 g očišćene tikve
- 100 g ricotta sira
- 2 jaja
- 200 g mrkve
- 200 g tikvica
- 250 g patlidžana
- 200 g artičoka (konzerva)
- 5 manjih glavica ljubičastog luka
- 30 ml maslinovog ulja
- sol
Način pripreme
Od svih navedenih sastojaka zamijesite tijesto, razvaljajte ga između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 5 cm veće od kalupa.
Maknite gornju foliju, pomoću donje folije prebacite tijesto u maslacem namazan kalup, obložite stranice, odrežite višak tijesta. Tijesto izbodite vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite na 180 °C 15 minuta.
Napravite pire od tikve, narežite je na kockice, skuhajte ili pecite pa usitnite štapnim mikserom. Mrkvu, tikvicu i patlidžan narežite na trake guljačem za povrće. Svaku trakicu nježno posolite pa čvrsto zarolajte.
Izmiksajte jaja, dodajte pire od tikve i ricottu, malo posolite.
Kad je tijesto pečeno maknite grah i aluminijsku foliju, prelijte jajima i sirom pa slažite rolice povrća jednu do druge, boje sami kombinirajte, ubacite artičoke i glavice ljubičastog luka, pokapajte maslinovim uljem i vratite u pećnicu na još 10 minuta. Poslužite vruće.
Tijesto prije korištenja rashladite u hladnjaku.