sastojci

Tijesto:

  • 250 g oštrog brašna
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žlica soli

Nadjev:

  • 400 g svježih rajčica
  • 100 g žutih cherry rajčica
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica sušenog bosiljka
  • pola žlice sušenog origana
  • pola žlice sušenog timijana
  • 1 mala žlica soli
  • pola male žlice papra

Način pripreme

01

Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u foliju pa ga stavite u hladnjak da odstoji 30 minuta.

02

Tijesto razvaljajte u obliku kalupa. Kalup pobrašnite i prebacite tijesto u njega.

03

Rajčice operite, nasjeckajte na kockice. Cherry rajčice prerežite samo popola.

04

Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pomiješajte s rajčicama, a potom dodajte sve začine pa sve zajedno lagano promiješajte.

05

Nadjev prebacite na tijesto u kalupu. Pecite 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC.

podijeli

Proizvodi iz recepta