
Tart s rajčicama
sastojci
Tijesto:
- 250 g oštrog brašna
- 150 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica soli
Nadjev:
- 400 g svježih rajčica
- 100 g žutih cherry rajčica
- 2 glavice luka
- 3 češnja češnjaka
- 1 žlica sušenog bosiljka
- pola žlice sušenog origana
- pola žlice sušenog timijana
- 1 mala žlica soli
- pola male žlice papra
Način pripreme
Od svih sastojaka zamijesite prhko tijesto, oblikujte ga u kuglu, zamotajte u foliju pa ga stavite u hladnjak da odstoji 30 minuta.
Tijesto razvaljajte u obliku kalupa. Kalup pobrašnite i prebacite tijesto u njega.
Rajčice operite, nasjeckajte na kockice. Cherry rajčice prerežite samo popola.
Luk i češnjak sitno nasjeckajte, pomiješajte s rajčicama, a potom dodajte sve začine pa sve zajedno lagano promiješajte.
Nadjev prebacite na tijesto u kalupu. Pecite 25 - 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 ºC.
Proizvodi iz recepta
