Tart s povrćem
sastojci
- 275 g svježeg lisnatog tijesta
- 1 jaje
- 150 ml kiselog vrhnja
- 150 g naribane mozzarelle
- 1 tikvica
- 1 patlidžan
- 150 g cherry rajčica
- 150 g feta sira
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- svježi listovi peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
Način pripreme
Patlidžane i tikvice operite i narežite na tanke ploške. Posolite i ostavite 15 minuta da puste vodu.
Posušite ih kuhinjskim papirom, pokapajte maslinovim uljem i pecite kratko na jako zagrijanoj gril tavi, tek da dobiju boju s obje strane. Lisnato tijesto tanko razvaljajte u krug, stavite u okrugli kalup obložen papirom za pečenje, dno tijesta izbodite vilicom na više mjesta.
U zdjeli umutite jaje s kiselim vrhnjem, dodajte naribani sir, sol i papar pa promiješajte i rasporedite po tijestu.
Preko nadjeva posložite grilano povrće i svježe cherry rajčice, dodajte feta sir narezan na kockice i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite 20 – 25 minuta na 200 °C.
Lisnato tijesto uvijek dobro ohladite u hladnjaku prije nego ga krenete valjati i peći.