Tagliatelle sa šalšom
sastojci
- 400 g tagliatella
Šalša:
- 200 g crvenog luka
- 300 g svježe rajčice (volovsko srce, jabučar, šljivar)
- 400 g pelata
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml maslinova ulja
- sol
- 20 g šećera
- 1 grančica ružmarina
Način pripreme
Crveni luk sitno nasjeckajte i lagano pirjajte na maslinovu ulju oko 30 minuta.
Svježu rajčicu zarežite u križ i kratko prokuhajte (2 - 3 minute) dok se kožica ne počne odvajati od mesa, izvadite i vruće ogulite, odvojite srčiku pa ostatak rajčice narežite na kockice.
Češnjak sitno nasjeckajte, pržite kratko (1 minutu) samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice i kratko prokuhajte. Zatim dodajte usitnjene pelate i na laganoj vatri pirjajte dok tekućina ne reducira (ispari), posolite i pošećerite.
Odvojite listiće ružmarina od grančice i tostirajte ih. Dodajte ih šalši. U međuvremenu, skuhajte tagliatelle. Šalšu miksajte štapnim mikserom, prelijte preko tagliatella, ukrasite svježim ružmarinom i poslužite.