Tagliatelle sa šalšom

sastojci

  • 400 g tagliatella

Šalša:

  • 200 g crvenog luka
  • 300 g svježe rajčice (volovsko srce, jabučar, šljivar)
  • 400 g pelata
  • 3 češnja češnjaka
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol
  • 20 g šećera
  • 1 grančica ružmarina

Način pripreme

01

Crveni luk sitno nasjeckajte i lagano pirjajte na maslinovu ulju oko 30 minuta.

02

Svježu rajčicu zarežite u križ i kratko prokuhajte (2 - 3 minute) dok se kožica ne počne odvajati od mesa, izvadite i vruće ogulite, odvojite srčiku pa ostatak rajčice narežite na kockice.

03

Češnjak sitno nasjeckajte, pržite kratko (1 minutu) samo da zabijeli, dodajte kockice rajčice i kratko prokuhajte. Zatim dodajte usitnjene pelate i na laganoj vatri pirjajte dok tekućina ne reducira (ispari), posolite i pošećerite.

04

Odvojite listiće ružmarina od grančice i tostirajte ih. Dodajte ih šalši. U međuvremenu, skuhajte tagliatelle. Šalšu miksajte štapnim mikserom, prelijte preko tagliatella, ukrasite svježim ružmarinom i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta