sastojci

  • 150 g bulgura
  • 300 g crvenih i žutih mini rajčica
  • 200 g krastavaca
  • 120 g zelenih maslina
  • 80 g kalamata maslina
  • 20 listića mente
  • 1 g kumina
  • 1 prstohvat kardamoma
  • 100 ml maslinova ulja
  • sok 1 limuna
  • sol
  • 1-2 grančice peršina

Način pripreme

01

Bulgur začinite 1 žlicom maslinova ulja i kardamomom, prelijte kipućom vodom (omjer 1 : 2), poklopite i ostavite da bubri 15 minuta. 

02

U međuvremenu, krastavac po dužini narežite na četvrtine pa zatim na ploške, rajčice prepolovite, iscijedite limun i sitno nasjeckajte listiće mente. 

03

U ohlađeni bulgur dodajte obje vrste maslina, rajčice i krastavce, posolite, začinite mentom, kuminom, maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte listiće peršina i poslužite.

Kako salata ne bi bila puna tekućine, rajčice i krastavac posolite i ostavite da puste vodu, potom ih ocijedite i tek onda dodajte u salatu

podijeli