
Tabbouleh salata
sastojci
- 150 g bulgura
- 300 g crvenih i žutih mini rajčica
- 200 g krastavaca
- 120 g zelenih maslina
- 80 g kalamata maslina
- 20 listića mente
- 1 g kumina
- 1 prstohvat kardamoma
- 100 ml maslinova ulja
- sok 1 limuna
- sol
- 1-2 grančice peršina
Način pripreme
Bulgur začinite 1 žlicom maslinova ulja i kardamomom, prelijte kipućom vodom (omjer 1 : 2), poklopite i ostavite da bubri 15 minuta.
U međuvremenu, krastavac po dužini narežite na četvrtine pa zatim na ploške, rajčice prepolovite, iscijedite limun i sitno nasjeckajte listiće mente.
U ohlađeni bulgur dodajte obje vrste maslina, rajčice i krastavce, posolite, začinite mentom, kuminom, maslinovim uljem i limunovim sokom, dodajte listiće peršina i poslužite.
Kako salata ne bi bila puna tekućine, rajčice i krastavac posolite i ostavite da puste vodu, potom ih ocijedite i tek onda dodajte u salatu
Proizvodi iz recepta
