
Tabbouleh
sastojci
- 120 g bulgura
- 2 rajčice
- 1 svježi krastavac
- 1 mladi luk
- 1 žlica narezane metvice
- 1 vezica peršina
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 žlice limunova soka
- sol
- papar
Način pripreme
Zagrijte 600 ml vode sa 1 žličicom soli, a kad zakuha, dodajte bulgur, promiješajte, poklopite i ostavite da odstoji oko 25 minuta. Bulgur ocijedite i ostavite da se hladi.
Ohlađenom bulguru dodajte rajčice i krastavce narezane na male kockice, na tanke kolutiće narezani mladi luk, grubo narezani peršin i metvicu pa sve dobro izmiješajte.
Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, malo soli i papra pa prelijte salatu i promiješajte. Poslužite rashlađeno.
Kuhani bulgur brzo će se ohladiti u cjediljci pod mlazom hladne vode.
Proizvodi iz recepta
