sastojci

  • 120 g bulgura
  • 2 rajčice
  • 1 svježi krastavac
  • 1 mladi luk
  • 1 žlica narezane metvice
  • 1 vezica peršina
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice limunova soka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Zagrijte 600 ml vode sa 1 žličicom soli, a kad zakuha, dodajte bulgur, promiješajte, poklopite i ostavite da odstoji oko 25 minuta. Bulgur ocijedite i ostavite da se hladi.

02

Ohlađenom bulguru dodajte rajčice i krastavce narezane na male kockice, na tanke kolutiće narezani mladi luk, grubo narezani peršin i metvicu pa sve dobro izmiješajte.

03

Pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, malo soli i papra pa prelijte salatu i promiješajte. Poslužite rashlađeno.

Kuhani bulgur brzo će se ohladiti u cjediljci pod mlazom hladne vode.

podijeli

Proizvodi iz recepta