Stroganoff od gljiva
30
PT30M Min
PT30M Min
min
sastojci
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 manja crvena paprika
- 2 češnja češnjaka
- 300 g miješanih gljiva
- 150 ml povrtnog temeljca
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 45 g kiselog vrhnja
- mala vezica peršina
- 250 g tjestenine po izboru
Način pripreme
01
U velikoj tavi za prženje zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pržite sitno sjeckani crveni luk oko 5 minuta. Dodajte papriku i češnjak, a zatim kuhajte par minuta.
02
Dodajte 300 g miješanih gljiva i kuhajte na jakoj vatri, često miješajući, oko 5 minuta. Ulijte 150 ml povrtnog temeljca i 1 žlicu Worcestershire umaka.
03
Nakon vrenja, kuhajte 5 minuta dok se umak ne zgusne, a zatim isključite vatru, umješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.
04
Poslužite s kuhanom tjesteninom.