Stroganoff od gljiva

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 manja crvena paprika
  • 2 češnja češnjaka
  • 300 g miješanih gljiva
  • 150 ml povrtnog temeljca
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 45 g kiselog vrhnja
  • mala vezica peršina
  • 250 g tjestenine po izboru

Način pripreme

01

U velikoj tavi za prženje zagrijte 2 žlice maslinovog ulja i pržite sitno sjeckani crveni luk oko 5 minuta. Dodajte papriku i češnjak, a zatim kuhajte par minuta.

02

Dodajte 300 g miješanih gljiva i kuhajte na jakoj vatri, često miješajući, oko 5 minuta. Ulijte 150 ml povrtnog temeljca i 1 žlicu Worcestershire umaka.

03

Nakon vrenja, kuhajte 5 minuta dok se umak ne zgusne, a zatim isključite vatru, umješajte kiselo vrhnje i pospite peršinom.

04

Poslužite s kuhanom tjesteninom.

podijeli