Španjolski omlet od krumpira (tortilla)
sastojci
- 500 g krumpira
- 100 ml maslinova ulja
- 2-3 mlada luka
- 6 jaja
- sol
- peršin
Način pripreme
Krumpir ogulite i narežite na ploške (1/2 cm) debljine. Tavu (Ø 24 cm) zagrijte i ulijte ulje te na srednje jakoj vatri pržite ploške krumpira, dio po dio, dok ne dobiju zlatnu boju pa ih ocijedite od viška masnoće na upijajućem papiru.
Odlijte većinu ulja, a na 2 žlice dodajte narezani mladi luk i lagano popržite pa tavu maknite s vatre.
Preko ravnomjerno raspoređenog luka posložite ploške krumpira.
Jaja umutite, posolite i dodajte im nasjeckani peršin pa time prelijte krumpir, protresite posudu i stavite na laganu vatru. Kad se počnu peći rubovi, pažljivo okrenite omlet da se peče s druge strane.
Pečeni omlet hladite 5 min pa ga narežite na trokute i poslužite. Omlet možete držati u hladnjaku i poslužiti hladan.