Španjolski omlet od krumpira (tortilla)

sastojci

  • 500 g krumpira
  • 100 ml maslinova ulja
  • 2-3 mlada luka
  • 6 jaja
  • sol
  • peršin

Način pripreme

01

Krumpir ogulite i narežite na ploške (1/2 cm) debljine. Tavu (Ø 24 cm) zagrijte i ulijte ulje te na srednje jakoj vatri pržite ploške krumpira, dio po dio, dok ne dobiju zlatnu boju pa ih ocijedite od viška masnoće na upijajućem papiru.

02

Odlijte većinu ulja, a na 2 žlice dodajte narezani mladi luk i lagano popržite pa tavu maknite s vatre.

03

Preko ravnomjerno raspoređenog luka posložite ploške krumpira.

04

Jaja umutite, posolite i dodajte im nasjeckani peršin pa time prelijte krumpir, protresite posudu i stavite na laganu vatru. Kad se počnu peći rubovi, pažljivo okrenite omlet da se peče s druge strane.

05

Pečeni omlet hladite 5 min pa ga narežite na trokute i poslužite. Omlet možete držati u hladnjaku i poslužiti hladan.

podijeli