Špageti od pira s cvjetačom, graškom i lješnjacima

sastojci

  • 400 g BIO špageta od pira
  • 600 g cvjetače
  • 300 g graška
  • 150 g lješnjaka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 40 ml maslinova ulja
  • 40 g maslaca
  • sol
  • Listići svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Špagete kuhajte u posoljenoj vodi.

02

U suhoj tavi tostirajte lješnjake, ohladite, grubo narežite.

03

Cvjetači odrežite cvjetove, češnjak narežite na listiće.

04

Na maslinovu ulju zabijelite listiće češnjaka, dodajte cvjetaču, podlijte vodom od špageta, kuhajte 4 - 5 minuta, dodajte grašak, nakon 2 minute ubacite špagete, dodajte maslac, promiješajte.

05

Pospite grubo rezanim lješnjacima, ukrasite svježim bosiljkom, poslužite.

podijeli