Špageti od pira s cvjetačom, graškom i lješnjacima
sastojci
- 400 g BIO špageta od pira
- 600 g cvjetače
- 300 g graška
- 150 g lješnjaka
- 3-4 češnja češnjaka
- 40 ml maslinova ulja
- 40 g maslaca
- sol
- Listići svježeg bosiljka
Način pripreme
01
Špagete kuhajte u posoljenoj vodi.
02
U suhoj tavi tostirajte lješnjake, ohladite, grubo narežite.
03
Cvjetači odrežite cvjetove, češnjak narežite na listiće.
04
Na maslinovu ulju zabijelite listiće češnjaka, dodajte cvjetaču, podlijte vodom od špageta, kuhajte 4 - 5 minuta, dodajte grašak, nakon 2 minute ubacite špagete, dodajte maslac, promiješajte.
05
Pospite grubo rezanim lješnjacima, ukrasite svježim bosiljkom, poslužite.