Složenac od krumpira sa sirom

Ukupno trajanje
40
Min

sastojci

  • 1 kg krumpira
  • 100 g poriluka
  • 20 ml maslinova ulja
  • 30 g maslaca
  • sol

Preljev

  • 3 jaja
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g ribanog edamera

Izvana:

  • 50 g edamera
  • 1 grančica svježeg ružmarina

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na kocke, kuhajte u slanoj vodi desetak minuta. Poriluk narežite na kolute, odvojite bijeli od zelenog dijela. Dodajte bijeli dio poriluka pred kraj kuhanja krumpira pa zajedno kuhajte 2 – 3 minute.

02

Odvojite nekoliko listića ružmarina pa ih tostirajte u suhoj tavi, stavite ružmarin sa strane, u tavu dodajte maslinovo ulje i popržite kratko zeleni dio poriluka.

03

Razmutite jaja s oba vrhnja, posolite i umiješajte ribani edamer. Posudu za pečenje premažite maslacem, rasporedite krumpir i poriluk, pospite tostiranim ružmarinom, prelijte mješavinom jaja i vrhnja, zapecite u pećnici na 180 °C 20 minuta.

04

Prije posluživanja dodajte savijene dvije tanke ploške sira i dekorirajte grančicom ružmarina.

Kod tostiranja ružmarina pazite da ne zagori jer će postati gorkast.

podijeli