Slatko-kisele kozice
sastojci
- 400 g očišćenih repova kozica
- 2 tikvice
- 1 jabuka Granny Smith
- 3 žlice maslinova ulja
- 3 žlice jabučnog octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica nasjeckanog svježeg kopra
- 1 mala žlica soli
- pola male žlice papra
Način pripreme
Operite tikvice i narežite ih na prutiće.
Jabuku operite, prerežite popola, odstranite koštice pa je narežite na tanke ploške.
Na zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje pa na njemu kratko pržite kozice (3 - 5 minuta) te ih izvadite i ostavite sa strane.
Na istu masnoću dodajte tikvice, jabuke i sve zajedno pržite do 5 minuta.
Potom dodajte kozice, jabučni ocat, med, sol i papar pa dinstajte dok ocat ne ishlapi.
Maknite s vatre pa sve zajedno pospite nasjeckanim svježim koprom.