Slices of cheesy cornbread freshly bakedserved with butter and honey, southern food
Copyright (c) 2020 Elena Veselova/Shutterstock. No use without permission.

Slatki kukuruzni kruh

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

Sastojci:

  • 120 g glatkog brašna
  • 120 g kukuruznog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 0.5 žličice soli
  • 240 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • 60 g maslaca (rastopljenog)
  • 50 g šećera
  • 175 g kukuruza šećerca

Za posluživanje:

  • 40 g meda
  • 40 g maslaca

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Temeljito namastite posudu za pečenje dimenzija 22 x 22 centimetra.

02

Prosijte zajedno glatko i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol.

03

Pomiješajte jaje, mlijeko, rastopljeni maslac i šećer.

04

Dodajte mokru smjesu u suhu smjesu s brašnom pa kratko promiješajte. Zatim ubacite kukuruz, ali nemojte previše mijesiti tijesto da kukuruzni kruh ne bude previše tvrd.

05

Ulijte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje i ubacite u pećnicu.

06

Pecite 25 - 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kukuruznog kruha ne izađe čista i dok se rub ne počne odvajati od posude za pečenje.

07

Izrežite na ploške ili kvadrate. Poslužite uz kockicu maslaca i med.

podijeli