Slatki kukuruzni kruh
sastojci
Sastojci:
- 120 g glatkog brašna
- 120 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 0.5 žličice soli
- 240 ml mlijeka
- 2 jaja
- 60 g maslaca (rastopljenog)
- 50 g šećera
- 175 g kukuruza šećerca
Za posluživanje:
- 40 g meda
- 40 g maslaca
Način pripreme
01
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Temeljito namastite posudu za pečenje dimenzija 22 x 22 centimetra.
02
Prosijte zajedno glatko i kukuruzno brašno, prašak za pecivo i sol.
03
Pomiješajte jaje, mlijeko, rastopljeni maslac i šećer.
04
Dodajte mokru smjesu u suhu smjesu s brašnom pa kratko promiješajte. Zatim ubacite kukuruz, ali nemojte previše mijesiti tijesto da kukuruzni kruh ne bude previše tvrd.
05
Ulijte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje i ubacite u pećnicu.
06
Pecite 25 - 30 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu kukuruznog kruha ne izađe čista i dok se rub ne počne odvajati od posude za pečenje.
07
Izrežite na ploške ili kvadrate. Poslužite uz kockicu maslaca i med.