
Slanutak u kremi od maslinova ulja
sastojci
- 200 g slanutka
- 200 g poriluka
- 1 vezica lista celera
- 150 ml maslinova ulja
- 1 glavica crvenog luka
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
Način pripreme
Slanutak namočite dan prije kuhanja. Kuhajte ga uz dodatak crvenog luka (samo prepolovljenog) u blago posoljenoj vodi.
Na maslinovu ulju pirjajte sitno narezani poriluk, dodajte nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da pobijeli, podlijte vodom u kojoj se kuhao slanutak i, uz miješanje, kratko prokuhajte.
Polovinu skuhanog slanutka stavite na stranu. Drugi dio dodajte na poriluk te ulijte tekućine samo toliko da pokrije slanutak pa kuhajte 3 - 4 minute.
Mikserom pretvorite u kremu, dodajte preostali slanutak, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje, promiješajte i poslužite uz dodatak nasjeckane stabljike i listića celera.
Proizvodi iz recepta
