Slanutak u kremi od maslinova ulja

sastojci

  • 200 g slanutka
  • 200 g poriluka
  • 1 vezica lista celera
  • 150 ml maslinova ulja
  • 1 glavica crvenog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Slanutak namočite dan prije kuhanja. Kuhajte ga uz dodatak crvenog luka (samo prepolovljenog) u blago posoljenoj vodi.

02

Na maslinovu ulju pirjajte sitno narezani poriluk, dodajte nasjeckani češnjak, kratko ga pržite, samo da pobijeli, podlijte vodom u kojoj se kuhao slanutak i, uz miješanje, kratko prokuhajte.

03

Polovinu skuhanog slanutka stavite na stranu. Drugi dio dodajte na poriluk te ulijte tekućine samo toliko da pokrije slanutak pa kuhajte 3 - 4 minute.

04

Mikserom pretvorite u kremu, dodajte preostali slanutak, posolite i popaprite, dodajte maslinovo ulje, promiješajte i poslužite uz dodatak nasjeckane stabljike i listića celera.

podijeli