Raw vegan chocolate dates hazelnut cookies with chocolate frosting and walnuts. toning. selective focus
Copyright (c) 2016 Nataliya Arzamasova/Shutterstock. No use without permission.

Sirovi veganski čokoladni keksi s datuljama, lješnjacima i orahom

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

  • 200 g datulja bez koštica
  • 100 g lješnjaka
  • 50 g badema
  • 2 žlice kakao praha
  • 1 žlica kokosova ulja, rastopljenog
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g tamne veganske čokolade, za preljev
  • 6 polovica jezgre oraha, za ukrašavanje

Način pripreme

01

U blenderu ili multipraktiku usitnite datulje, lješnjake, bademe, kakao prah, kokosovo ulje i prstohvat soli. Miksajte dok smjesa ne postane gusta i ljepljiva.

02

Od dobivene smjese oblikujte kuglice i spljoštite ih u oblik keksa. Prstima ili ispupčenom stranom žlice napravite blagu udubinu u sredini svakog keksa.

03

Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici. U svaku udubinu na keksu stavite malo rastopljene čokolade.

04

Na vrh svakog keksa stavite polovicu jezgre oraha dok je čokolada još mekana, kako bi se orah zalijepio uz nju.

05

Stavite kekse u hladnjak na 10-ak minuta da se čokolada stisne. Poslužite hladno.

podijeli