Sendviči s kozjim sirom, lisičarkama i rajčicom
sastojci
- 8 mini baget peciva
- 640 g mekog masnog kozjeg sira s plemenitom plijesni
- 200 g lisičarki
- 250 g mini rajčica
- 80 g rukole
- 1 jaje
- 80 g oštrog brašna
- 120 g krušnih mrvica
- 100 ml ulja za prženje
- 60 ml maslinova ulja
- sol, papar
Način pripreme
01
Na maslinovu ulju popecite lisičarke, odložite sa strane, začinite solju i svježe mljevenim paprom. U istoj tavi karamelizirajte polovice mini rajčica, na kraju posolite.
02
Sir narežite na kolute, uvaljajte u brašno, razmućeno jaje i mrvice, kratko pržite s obje strane.
03
Razrežite peciva, tostirajte unutarnju stranu. Na pecivo stavite nekoliko listića rukole, par lisičarki i polovice rajčica, na vrh dodajte pohani kozji sir i odmah poslužite.
Sendviče možete pokapati i s malo maslinova ulja.