sastojci

  • 400 g tikvica
  • 1 žličica soli
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 jaja
  • 3 žlice oštrog brašna
  • 150 g naribanog parmezana
  • 80 ml mlijeka
  • 0.5 žličice svježe mljevenog papra
  • 4 žlice otopljenog maslaca
  • 1 šaka listova bosiljka

Način pripreme

01

Tikvice narežite na kolutiće, posolite pa ih ostavite 30 minuta da odstoje i puste vodu, a zatim ih dobro ocijedite. 

02

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

03

U zdjeli umutite jaja, brašno i mlijeko, dodajte naribani parmezan, protisnuti češnjak, papar i ocijeđene tikvice. Okrugli keramički pekač premažite otopljenim maslacem, ulijte pripremljenu smjesu pa je žlicom lagano poravnajte i stavite u zagrijanu pećnicu.

04

Pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok tart ne poprimi lijepu boju. Izvadite tart iz pećnice, ostavite ga da se malo ohladi, a zatim po njemu pospite listiće bosiljka, narežite ga na kriške i poslužite.

podijeli