Scarpaccia – toskanski tart s tikvicama
sastojci
- 400 g tikvica
- 1 žličica soli
- 2 češnja češnjaka
- 3 jaja
- 3 žlice oštrog brašna
- 150 g naribanog parmezana
- 80 ml mlijeka
- 0.5 žličice svježe mljevenog papra
- 4 žlice otopljenog maslaca
- 1 šaka listova bosiljka
Način pripreme
01
Tikvice narežite na kolutiće, posolite pa ih ostavite 30 minuta da odstoje i puste vodu, a zatim ih dobro ocijedite.
02
Zagrijte pećnicu na 200 °C.
03
U zdjeli umutite jaja, brašno i mlijeko, dodajte naribani parmezan, protisnuti češnjak, papar i ocijeđene tikvice. Okrugli keramički pekač premažite otopljenim maslacem, ulijte pripremljenu smjesu pa je žlicom lagano poravnajte i stavite u zagrijanu pećnicu.
04
Pecite na 200 °C oko 20 minuta, odnosno dok tart ne poprimi lijepu boju. Izvadite tart iz pećnice, ostavite ga da se malo ohladi, a zatim po njemu pospite listiće bosiljka, narežite ga na kriške i poslužite.