sastojci

  • 6 pšeničnih tortilja
  • 150 g krem sira
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 2 žlice soka limete
  • 50 g luka
  • 40 g kvinoje
  • 100 g svježe crvene paprike
  • 400 g crnog ili crvenoga graha iz limenke
  • 150 g kukuruza šećerca iz limenke
  • 100 g mladog špinata
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • sol i papar

Način pripreme

01

Kvinoju stavite u kipuću vodu, kuhajte oko 15 minuta pa je ocijedite i ostavite sa strane. 

02

Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i na srednje jakoj vatri ga pržite dok se ne zastakli. Dodajte na kockice narezanu papriku, protisnuti češnjak, sitno nasjeckani čili i kratko pržite. 

03

Dodajte sitnije narezani špinat pa kad povene, dodajte ocijeđeni grah i slanutak iz limenke, kuhanu kvinoju i lagano miješajte dok se svi sastojci dobro ne zagriju. 

04

Uklonite s vatre, nakapajte sokom limete, pospite narezanim peršinom i promiješajte. 

05

Tortilje kratko zagrijte u suhoj i dobro zagrijanoj tavi pa ih premažite krem-sirom. Pripremljeni nadjev rasporedite po tortiljama, čvrsto ih zamotajte poput palačinki i poslužite.

Ovako pripremljene burritose možete zamotati u masni papir i držati u hladnjaku, a prije posluživanja zagrijati ih u mikrovalnoj pećnici.

podijeli

Proizvodi iz recepta