Šareni burritos
sastojci
- 6 pšeničnih tortilja
- 150 g krem sira
- 3 češnja češnjaka
- 2 čili papričice
- 3 žlice maslinova ulja
- 2 žlice soka limete
- 50 g luka
- 40 g kvinoje
- 100 g svježe crvene paprike
- 400 g crnog ili crvenoga graha iz limenke
- 150 g kukuruza šećerca iz limenke
- 100 g mladog špinata
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- sol i papar
Način pripreme
Kvinoju stavite u kipuću vodu, kuhajte oko 15 minuta pa je ocijedite i ostavite sa strane.
Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i na srednje jakoj vatri ga pržite dok se ne zastakli. Dodajte na kockice narezanu papriku, protisnuti češnjak, sitno nasjeckani čili i kratko pržite.
Dodajte sitnije narezani špinat pa kad povene, dodajte ocijeđeni grah i slanutak iz limenke, kuhanu kvinoju i lagano miješajte dok se svi sastojci dobro ne zagriju.
Uklonite s vatre, nakapajte sokom limete, pospite narezanim peršinom i promiješajte.
Tortilje kratko zagrijte u suhoj i dobro zagrijanoj tavi pa ih premažite krem-sirom. Pripremljeni nadjev rasporedite po tortiljama, čvrsto ih zamotajte poput palačinki i poslužite.
Ovako pripremljene burritose možete zamotati u masni papir i držati u hladnjaku, a prije posluživanja zagrijati ih u mikrovalnoj pećnici.