Šaran iz pećnice s baby špinatom
sastojci
- 4 šarana (po 350 - 400 g)
- 160 g baby špinata
- 3 češnja češnjaka
- 10 g listića peršina
- 50-60 ml suncokretova ulja
- sol
Način pripreme
Šarane očistite, uklonite ljuske, drob i škrge, pa ih isperite tekućom vodom i osušite papirnatim ubrusom.
Ribu oštrim nožem zarežite s gornje strane na 3 –4 mjesta, posolite iznutra i izvana i stavite u posudu za pečenje. Prelijte uljem i pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
U međuvremenu krupno narežite češnjak i peršin. Na tanjure složite listove špinata, u sredinu stavite po pečenog šarana, pospite češnjakom i peršinom te poslužite.
Za još bolji okus ribe, u utrobu stavite vezicu začinskog bilja ili ploške limuna.