Salata od špinata, quinoe i prženog povrća
sastojci
- 180 g quinoe
- 80 ml maslinova ulja
- 150 g žute paprike
- 2 češnja češnjaka
- 100 g kukuruza šećerca
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 0.5 glavice crvenog radiča
- 200 g lišća mladog špinata
- 1-2 žlice limunova soka (ili aceta balsamica)
- sol i papar
- 1 žlica listića badema
Način pripreme
Quinou stavite u vrelu vodu i kuhajte 15 minuta, a zatim ocijedite i ostavite da se ohladi.
Na malo zagrijanog ulja kratko popržite papriku narezanu na kockice, dodajte nasjeckan češnjak i maknite s vatre da se ohladi. Mladi luk narežite na kolutiće, dodajte kukuruz šećerac, peršin, na trakice narezan radič, ohlađenu quinou i papriku.
Prelijte mješavinom preostalog maslinova ulja i limunova soka, soli i papra. Promiješajte sastojke i poslužite na listovima špinata i pospite listićima badema.
Umjesto gorkastog radiča, salati možete dodati cherry rajčicu.