sastojci

  • 160 g kvinoje
  • 400 g hokkaido bundeve
  • 300 g svježe cikle
  • 7-8 listića kadulje
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar

Za salatni preljev:

  • 60 ml maslinova ulja
  • 3 češnja protisnutog češnjaka
  • 1 žlica krupnije nasjeckanog peršina
  • 1 žlica limunova soka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Kvinoju prelijte s 400 ml vode, dodajte ½ žličice soli, stavite na vatru, pa kad zavrije, kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, a zatim je ostavite da se malo ohladi. Bundevu i ciklu očistite i operite. Narežite ih na manje ploške debljine oko ½ cm.

02

U grill-tavu stavite maslinovo ulje pa kad se dobro zagrije, dodajte listiće kadulje. Nakon minutu-dvije, kad listovi povenu, izvadite ih, a u tavi popržite bundevu i ciklu do lijepe zlatne boje. Pečenu bundevu i ciklu pomiješajte s kvinojom.

03

Salatni preljev pripremite tako da pomiješate maslinovo ulje, limunov sok, češnjak, peršin te malo soli i papra. Prelijte preko kvinoje, lagano izmiješajte i poslužite.

Prije pripreme sjemenke kvinoje obavezno isperite hladnom vodom jer na njima obično ostane malo saponina kojim su inače presvučene.

podijeli

Proizvodi iz recepta