sastojci

  • 500 g seitana
  • 100 g svježeg špinata
  • 2 žlice umaka od soje
  • 2 žlice vinskog octa
  • 10 g sušenih vrganja
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • pola žlice sušene majčine dušice
  • pola žlice sušene kadulje
  • jedna mala žlica soli
  • pola žlice papra
  • jedna vezica svježeg vlasca

Način pripreme

01

U većoj tavi zagrijte ulje, dodajte nasjeckani luk i kratko pržite dok ne omekša.

02

Dodajte špinat, umak od soje, prethodno namočene vrganje (15 minuta neka odstoje), ocat, suhe začine te sve zajedno pirjajte 5 - 7 minuta.

03

Seitan narežite na tanke odreske pa i njih kratko pržite sa svake strane dok ne dobiju zlatnožutu boju.

04

Odreske ohladite, premažite pripremljenom smjesom pa zarolajte i povežite svježim vlascem.

05

Poslužite jelo toplo ili hladno.

podijeli