Rižoto sa sirovim povrćem
sastojci
- 200 g riže
- 1 češanj češnjaka
- 80 ml bijelog vina
- 80 ml maslinovog ulja
- oko 500 ml povrtnog temeljca
- 40 g naribanog sira Grana Padano
- sol
- 500 g korabice
- 400 g šparoga
- 250 g rotkvica
- 200 g svježe crvene paprike
- 150 g mladog luka
- 40 g matovilca
- 1-2 grančice svježeg timijana
Način pripreme
Za rižoto na pola ulja glazirajte rižu, dodajte sitno nasjeckani češnjak, prelijte bijelim vinom i kuhajte miješajući da se alkohol reducira. Posolite i počnite podlijevati temeljcem malo-pomalo, kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući 18 minuta.
Ugasite vatru, umiješajte naribani sir i na kraju preostalo maslinovo ulje.
Korabicu ogulite i narežite na kockice, šparogama odrežite vrhove pa ih prerežite po dužini, mladi luk narežite ukoso, papriku na kockice, a rotkvice na četvrtine.
Razdijelite povrće u zdjelice, na rižoto, ukrasite matovilcem i grančicom svježeg timijana pa poslužite.
Jelo po želji možete preliti mješavinom senfa i meda.