sastojci

  • 200 g riže
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 ml bijelog vina
  • 80 ml maslinovog ulja
  • oko 500 ml povrtnog temeljca
  • 40 g naribanog sira Grana Padano
  • sol
  • 500 g korabice
  • 400 g šparoga
  • 250 g rotkvica
  • 200 g svježe crvene paprike
  • 150 g mladog luka
  • 40 g matovilca
  • 1-2 grančice svježeg timijana

Način pripreme

01

Za rižoto na pola ulja glazirajte rižu, dodajte sitno nasjeckani češnjak, prelijte bijelim vinom i kuhajte miješajući da se alkohol reducira. Posolite i počnite podlijevati temeljcem malo-pomalo, kuhajte na laganoj vatri, povremeno miješajući 18 minuta. 

02

Ugasite vatru, umiješajte naribani sir i na kraju preostalo maslinovo ulje. 

03

Korabicu ogulite i narežite na kockice, šparogama odrežite vrhove pa ih prerežite po dužini, mladi luk narežite ukoso, papriku na kockice, a rotkvice na četvrtine. 

04

Razdijelite povrće u zdjelice, na rižoto, ukrasite matovilcem i grančicom svježeg timijana pa poslužite.

Jelo po želji možete preliti mješavinom senfa i meda.

podijeli

Proizvodi iz recepta