Rižoto s pečenim rotkvicama, mladim lukom i rukolom

sastojci

  • 400 g riže (carnaroli ili arborio)
  • 300 g rotkvica
  • 200 g mladog luka
  • 50 g rukole
  • 1-2 češnja mladog luka
  • 80 ml bijelog vina
  • 140 ml maslinovog ulja
  • 100 ml ulja
  • 60 g maslaca
  • 40 g parmezana
  • 1.2 l povrtnog temeljca
  • sol, papar
  • 0.5 vezice vlasca

Način pripreme

01

Na 50 ml maslinova ulja glazirajte rižu; kad postane prozirna, dodajte sitno nasjeckani češnjak, podlijte vinom i kuhajte da se alkohol reducira. Potom počnite malo-pomalo podlijevati toplim temeljcem stalno miješajući, začinite solju i kuhajte na laganoj vatri 18 minuta.

02

Maknite s vatre, umiješajte naribani parmezan, zatim listiće maslaca i završite tankim mlazom maslinova ulja (50 ml). Rukolu kratko pržite u fritezi u dubokoj masnoći.

03

Rotkvice, ovisno o veličini, narežite na četvrtine i polovine, mladi luk uzdužno prerežite, stavite u posudu za pečenje, posolite, nakapajte maslinovim uljem (40 ml) i pecite 15 minuta na 180 ° C.

04

Pečeni luk, rotkvice i rukolu rasporedite na rižoto, začinite svježe mljevenim paprom, pospite nasjeckanim vlascem i poslužite.

Da bi pečeno povrće bilo sočnije, tijekom pečenja ga možete pokriti aluminijskom folijom.

podijeli

Proizvodi iz recepta