Rižoto s crvenim kupusom
sastojci
- 300 g arborio riže
- 200 g tanko rezanog crvenog kupusa
- 100 ml bijelog vina
- 80 ml maslinovog ulja
- 60 g maslaca
- 40 g ribanog Grana Padana
- 1 režanj češnjaka
- oko 800 ml povrtnog temeljca
- sol, med
Način pripreme
U tavu stavite 30 ml maslinovog ulja, dodajte 150 g rezanog kupusa i sitno sjeckani češnjak, pirjajte. Posolite, podlijte bijelim vinom i pirjajte povremeno miješajući na laganoj vatri. Istovremeno dodajte u drugu tavu 30 ml ulja, glazirajte rižu, počnite podlijevati temeljcem i kuhajte stalno miješajući.
Kad je riža skoro kuhana dodajte kupus, kuhajte još par minuta zajedno pa ugasite vatru. Umiješajte ribani sir, listiće ledenog maslaca, na kraju preostalo maslinovo i na vrhu žličice meda. Stavite na tanjur kalupe (prstene), napunite rižotom, žlicom malo potisnite pa maknite kalup. Dodajte na vrh malo svježeg kupusa i poslužite.
Crveni kupus sjeckajte što sitnije jer je njegovo lišće malo žilavije od bijelog.