Riža od cvjetače s mrkvom, kukuruzom i graškom
sastojci
- 1 kg cvjetače
- 300 g mrkve
- 200 g kukuruza (konzerva)
- 150 g graška
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- sol
- 4-5 listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Cvjetači odstranite vanjske listove, narežite na komade, odstranite tvrdu jezgru pa cvjetove naribajte na grubi ribež.
Mrkvu ogulite i narežite na kockice.
U kipućoj slanoj vodi kuhajte mrkvu 5 minuta, zatim dodajte grašak, nastavite kuhati još 3 – 4 minute pa dodajte ribanu cvjetaču i sve zajedno kuhajte još 4 – 5 minuta.
Ocijedite, dodajte kukuruz i sitno sjeckani češnjak, začinite maslinovim uljem i promiješajte.
Prije posluživanja dekorirajte listićima bosiljka.