
Rigatone s pestom i suhim rajčicama
sastojci
- 400 g tjestenine rigatone
- 80 g osušene rajčice
- 50 g sira Grana Padano
Pesto od bosiljka:
- 40 g bosiljka
- 15 g pinjola ili badema
- 20 g naribanog sira Grana Padano
- 50-80 ml maslinova ulja
- 1 češanj češnjaka
- sol
Način pripreme
Rigatone skuhajte u posoljenoj vodi.
Listiće bosiljka usitnite nožem, stavite ih u usku, visoku posudu pa dodajte pinjole, naribani sir Grana Padano, češnjak (nagnječen ili protisnut), sol i malo maslinova ulja. Štapnim mikserom lagano miksajte postupno dodajući ulje, dok ne dobijete glatku smjesu pesta.
Ocijedite rigatone i izmiješajte ih s pestom pa raspodijelite u tanjure i dodajte suhu rajčicu. Poslužite posuto naribanim ili na komadiće natrganim sirom Grana Padano.
Da bi tekstura pesta bila dobra, prije miksanja usitnite listiće svježeg bosiljka.
Proizvodi iz recepta
