sastojci

  • 400 g tjestenine rigatone
  • 80 g osušene rajčice
  • 50 g sira Grana Padano
  • 40 g bosiljka
  • 15 g pinjola ili badema
  • 20 g naribanog sira Grana Padano
  • 50-80 ml maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • sol

Način pripreme

01

Rigatone skuhajte u posoljenoj vodi.

02

Listiće bosiljka usitnite nožem, stavite ih u usku, visoku posudu pa dodajte pinjole, naribani sir Grana Padano, češnjak (nagnječen ili protisnut), sol i malo maslinova ulja. Štapnim mikserom lagano miksajte postupno dodajući ulje, dok ne dobijete glatku smjesu pesta.

03

Ocijedite rigatone i izmiješajte ih s pestom pa raspodijelite u tanjure i dodajte suhu rajčicu. Poslužite posuto naribanim ili na komadiće natrganim sirom Grana Padano.

Da bi tekstura pesta bila dobra, prije miksanja usitnite listiće svježeg bosiljka.

podijeli