Fish Fingers and Sweet Potato Oven-Fries with tartare sauce. selective focus
Copyright (c) 2016 zoryanchik/Shutterstock. No use without permission.

RIBLJI PRUTIĆI I POMFRIT OD BATATA IZ PEĆNICE S TARTAR UMAKOM

sastojci

  • 500 g fileta ribe (poput bakalara, oslića ili lososa)
  • 2 velika batata
  • 100 g brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 2 jaja
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol po ukusu
  • papar po ukusu
  • listići svježeg kopra, za dekoraciju

Za tartar umak:

  • 150 g majoneze
  • 2 kisela krastavca, nasitno nasjeckana
  • 1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
  • 1 žlica svježeg kopra, nasitno nasjeckanog
  • 1 žlica kapara, nasitno nasjeckanih
  • 1 žlica svježeg soka limuna
  • sol i papar, po želji

Način pripreme

01

Ogulite batate i narežite ih na štapiće. Rasporedite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte maslinovim uljem te posolite i popaprite po svom ukusu. Pecite 25-30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C ili dok ne postanu zlatno smeđe boje i hrskavi.

02

U jednoj posudi pomiješajte brašno sa soli i paprom. U drugoj posudi istucite jaja, a u treću posudu stavite krušne mrvice. Filete narežite u obliku prutića pa ih, jedan po jedan, prvo uvaljajte u brašno, zatim umačite u jaja, pa u krušne mrvice. Rasporedite ih u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C ili dok ne porumene i ispeku se.

03

Pripremite tartar umak. U zdjeli pomiješajte majonezu, nasitno nasjeckane kisele krastavce, peršin, kopar i kapare te limunov sok. Posolite i popaprite, po svom ukusu.

04

Poslužite riblje prutiće i pomfrit od batata uz pripremljeni tartar umak. Ukrasite listićima svježeg kopra.

podijeli