sastojci

  • 350 g luka
  • 150 g brašna od slanutka
  • 75 g oštrog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica kurkume
  • 2 žličice sjemenki kima
  • 1 žličica soli
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 čili papričice
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandra
  • sok i naribana korica jednog limuna
  • ulje za prženje

Način pripreme

01

Luk narežite na ploške debljine nekoliko milimetara i ostavite ga da malo odstoji.

02

Oba brašna pomiješajte pa umiješajte prašak za pecivo, kurkumu, sjemenke kima, sol, protisnuti češnjak, sitno nasjeckane čili papričice, svježi korijandar i naribanu limunovu koricu.

03

Dolijte limunov sok, 150 - 200 ml vode i umijesite polutekuće tijesto.

04

U tijesto dodajte narezani luk i dobro izmiješajte tako da se cijeli luk obloži smjesom.

05

U višoj posudi zagrijte ulje za prženje koje treba biti duboko barem 10 cm.

06

Pomoću žlice zagrabite dio smjese i uronite je u vruće ulje. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite svu smjesu, ali u ulje stavljajte samo onoliko smjese koliko je potrebno da se hrskavci ne prilijepe.

07

Pržite 1 - 2 minute do lijepe zlatne boje, okrenite pomoću šuplje ili mrežaste žlice, još kratko pržite pa izvadite i stavite na papirnati ubrus da upije višak masnoće.

08

Kad sve ispržite, poslužite uz umak od vrhnja ili neki drugi, prema vašoj želji.

U posudu s uljem nemojte stavljati previše smjese jer će se temperatura ulja previše sniziti pa će luk biti više kuhan i mekan nego pržen i hrskav

podijeli

Proizvodi iz recepta