przene mini strudlice punjene sirom i koprivom

Pržene mini štrudlice punjene sirom i koprivom

sastojci

  • 8 listova kora za štrudle
  • 500 g svježeg sira
  • 4 vezice svježe koprive
  • 1 l
  • 5 jaja
  • 1 žlica luka u granulama
  • 100 g maslaca
  • kajenski papar po želji

Način pripreme

01

Za nadjev svježe koprive očistite od stabljike, blanširajte u kipućoj vodi, ohladite i dobro ocijedite, a zatim ugrubo nasjeckajte.

02

Svježi sir ocijedite od sirutke, posolite, dodajte koprive, 3 jaja, luk u granulama i kajenski papar po želji. Promiješajte i dotjerajte okus.

03

Kore za štrudle narežite po duljini na 3 jednaka dijela, premažite maslacem i ostatkom jaja, punite nadjevom od kopriva i motajte u mini štrudlice.

04

Mini štrudlice odmah pržite u dubokom ulju, moraju biti hrskave.

Za podlogu za štrudlice po želji možete koristiti razne salate i umake.

podijeli