Pržene mini štrudlice punjene sirom i koprivom
sastojci
- 8 listova kora za štrudle
- 500 g svježeg sira
- 4 vezice svježe koprive
- 1 l
- 5 jaja
- 1 žlica luka u granulama
- 100 g maslaca
- kajenski papar po želji
Način pripreme
01
Za nadjev svježe koprive očistite od stabljike, blanširajte u kipućoj vodi, ohladite i dobro ocijedite, a zatim ugrubo nasjeckajte.
02
Svježi sir ocijedite od sirutke, posolite, dodajte koprive, 3 jaja, luk u granulama i kajenski papar po želji. Promiješajte i dotjerajte okus.
03
Kore za štrudle narežite po duljini na 3 jednaka dijela, premažite maslacem i ostatkom jaja, punite nadjevom od kopriva i motajte u mini štrudlice.
04
Mini štrudlice odmah pržite u dubokom ulju, moraju biti hrskave.
Za podlogu za štrudlice po želji možete koristiti razne salate i umake.