Povrtni gulaš sa slanutkom
sastojci
- 600 g slanutka iz konzerve
- 200 g brokule
- 200 g mrkve
- 150 g lisnatog celera
- 150 g crvenog luka
- 2-3 češnja češnjaka
- 300 g mini rajčica
- 1 crvena feferon paprika
- 500 ml povrtnog temeljca
- 10 g lista peršina
- 100 ml maslinova ulja
- sol, papar
Način pripreme
01
Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i celer narežite na ploške, cvjetove brokule i rajčicu prepolovite.
02
Na 3 – 4 žlice maslinova ulja kratko popržite luk, češnjak i mrkvu, podlijte u nekoliko navrata temeljcem, dodajte brokulu, celer i rajčice, posolite, miješajte i kuhajte na laganoj vatri 3 – 4 minute, dodajte slanutak, prokuhajte i provjerite okus.
03
Začinite svježe mljevenim paprom, pospite grubo rezanim peršinom, dodajte 2 – 3 koluta feferona, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, poslužite.
Volite li mekše povrće, dinstajte ga nešto duže.