sastojci

  • 600 g slanutka iz konzerve
  • 200 g brokule
  • 200 g mrkve
  • 150 g lisnatog celera
  • 150 g crvenog luka
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 300 g mini rajčica
  • 1 crvena feferon paprika
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 10 g lista peršina
  • 100 ml maslinova ulja
  • sol, papar

Način pripreme

01

Sitno nasjeckajte luk i češnjak, mrkvu i celer narežite na ploške, cvjetove brokule i rajčicu prepolovite.

02

Na 3 – 4 žlice maslinova ulja kratko popržite luk, češnjak i mrkvu, podlijte u nekoliko navrata temeljcem, dodajte brokulu, celer i rajčice, posolite, miješajte i kuhajte na laganoj vatri 3 – 4 minute, dodajte slanutak, prokuhajte i provjerite okus.

03

Začinite svježe mljevenim paprom, pospite grubo rezanim peršinom, dodajte 2 – 3 koluta feferona, pikantirajte preostalim maslinovim uljem, poslužite.

Volite li mekše povrće, dinstajte ga nešto duže.

podijeli