Povrće u curry umaku
sastojci
- 200 g cvjetače
- 250 g krumpira
- 200 g mrkve
- 150 g zelenih mahuna
- 40 g grubo narezanih badema
Umak:
- 10-20 g curry praha
- 200 ml napitka od badema
- 20 g melase
- sol
Način pripreme
Povrće očistite, cvjetaču razdijelite na cvjetove, krumpir narežite na kocke, a mrkvu na štapiće pa stavite kuhati u malo blago posoljene vode, uz dodatak melase.
Najprije stavite kuhati krumpir i mrkvu, a nakon 10 – 12 minuta dodajte cvjetaču pa nakon 4 minute kuhanja dodajte i mahune. Nakon 20 minuta kuhanja dodajte napitak od badema, curry prah, promiješajte i po želji posolite.
U međuvremenu, tostirajte nakrupno nasjeckane bademe i pospite preko gotovog jela.
Zeleno povrće kratko kuhajte da zadrži boju i hranjivu vrijednost.