sastojci

  • 200 g cvjetače
  • 250 g krumpira
  • 200 g mrkve
  • 150 g zelenih mahuna
  • 40 g grubo narezanih badema
  • 10-20 g curry praha
  • 200 ml napitka od badema
  • 20 g melase
  • sol

Način pripreme

01

Povrće očistite, cvjetaču razdijelite na cvjetove, krumpir narežite na kocke, a mrkvu na štapiće pa stavite kuhati u malo blago posoljene vode, uz dodatak melase. 

02

Najprije stavite kuhati krumpir i mrkvu, a nakon 10 – 12 minuta dodajte cvjetaču pa nakon 4 minute kuhanja dodajte i mahune. Nakon 20 minuta kuhanja dodajte napitak od badema, curry prah, promiješajte i po želji posolite. 

03

U međuvremenu, tostirajte nakrupno nasjeckane bademe i pospite preko gotovog jela.

Zeleno povrće kratko kuhajte da zadrži boju i hranjivu vrijednost.​

podijeli

Proizvodi iz recepta