Popečci od kupusa
sastojci
- 500 g bijelog kupusa
- 400 g krumpira
- 1 jaje
- 125 g mozzarelle
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
- 30 ml maslinova ulja
- 100 ml suncokretova ulja
- 2-3 grančice peršina
- 200 g milerama
Način pripreme
01
Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Kupus narežite na rezance i kratko pirjajte na maslinovu ulju, začinite solju i paprom, ostavite da se hladi.
02
Kuhani krumpir zgnječite u pire, dodajte sitno sjeckani češnjak, ribanu mozzarellu, jaje i kupus, začinite solju i svježe mljevenim paprom, zamiješajte. Oblikujte popečke i pecite ih u tavi na suncokretovom ulju.
03
Mileram začinite solju i paprom, pikantirajte s par kapi maslinova ulja. Popečke dekorirajte sjeckanim peršinom i poslužite uz umak.
Uz popečke poslužite grčki jogurt.