sastojci

  • 500 g bijelog kupusa
  • 400 g krumpira
  • 1 jaje
  • 125 g mozzarelle
  • 2 češnja češnjaka
  • sol, papar
  • 30 ml maslinova ulja
  • 100 ml suncokretova ulja
  • 2-3 grančice peršina
  • 200 g milerama

Način pripreme

01

Krumpir ogulite, narežite na kocke i skuhajte u slanoj vodi. Kupus narežite na rezance i kratko pirjajte na maslinovu ulju, začinite solju i paprom, ostavite da se hladi.

02

Kuhani krumpir zgnječite u pire, dodajte sitno sjeckani češnjak, ribanu mozzarellu, jaje i kupus, začinite solju i svježe mljevenim paprom, zamiješajte. Oblikujte popečke i pecite ih u tavi na suncokretovom ulju.

03

Mileram začinite solju i paprom, pikantirajte s par kapi maslinova ulja. Popečke dekorirajte sjeckanim peršinom i poslužite uz umak.

Uz popečke poslužite grčki jogurt.

podijeli