
Popečci od brokule i sira
sastojci
- 600 g brokule
- 100 g sira (gauda, edamer)
- 100 g mrkve
- 5 g sjemenki lana
- 1 jaje
- 100 ml mlijeka
- 100 g brašna
- 40 g rastopljenog maslaca
- 50 ml mineralne vode
- sol
- 50 g maslaca za mazanje kalupa
Način pripreme
Brokulu očistite, podijelite na cvjetiće i kratko blanširajte u slanoj vodi.
Mrkvu također blanširajte u slanoj vodi i naribajte. Naribajte sir. Miješajte jaje i mlijeko, dodajte brašno i maslac, nastavite miješati, posolite i dodajte mineralnu vodu da dobijete tijesto kao za palačinke, ali gušće.
U tijesto dodajte brokulu, ribanu mrkvu i sir, promiješajte.
Kalupe za muffine namažite maslacem, napunite smjesom do pola, pospite sjemenkama lana i pecite na 180 °C 10 – 15 minuta.
Povrće nakon blanširanja odmah stavite u hladnu vodu kako biste što prije prekinuli proces kuhanja.
Proizvodi iz recepta
