Polpete od tune sa špinatom

sastojci

  • 300 g fileta tune iz limenke
  • 150 g kuhanog slanutka
  • 1 manji luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog vlasca
  • 1 jaje
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 žličica soli
  • 0.25 žličice mljevenog papra
  • 100 ml maslinova ulja
  • 100 g mladog špinata

Način pripreme

01

U zdjelu od blendera stavite ocijeđene filete tune i ocijeđeni slanutak, dodajte nasjeckani luk i češnjak, vlasac, jaje, krušne mrvice, sol i papar. Sve dobro izmiksajte u blenderu pa stavite smjesu u hladnjak na 15 - 20 minuta. Potom od ohlađene smjese oblikujte polpete.

02

U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte dio pripremljenih polpeta i pržite ih 2 minute s jedne strane, zatim polpete okrenite i pržite još 1 - 2 minute s druge strane. Pržene polpete stavite na tanjur obložen papirnatim ručnikom, kako bi upio višak masnoće.

03

Ponavljajte postupak dok ne ispržite sve polpete.

04

Riblje polpete poslužite uz mladi špinat.

podijeli