Polpete od tune sa špinatom
sastojci
- 300 g fileta tune iz limenke
- 150 g kuhanog slanutka
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice nasjeckanog vlasca
- 1 jaje
- 100 g krušnih mrvica
- 1 žličica soli
- 0.25 žličice mljevenog papra
- 100 ml maslinova ulja
- 100 g mladog špinata
Način pripreme
01
U zdjelu od blendera stavite ocijeđene filete tune i ocijeđeni slanutak, dodajte nasjeckani luk i češnjak, vlasac, jaje, krušne mrvice, sol i papar. Sve dobro izmiksajte u blenderu pa stavite smjesu u hladnjak na 15 - 20 minuta. Potom od ohlađene smjese oblikujte polpete.
02
U tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte dio pripremljenih polpeta i pržite ih 2 minute s jedne strane, zatim polpete okrenite i pržite još 1 - 2 minute s druge strane. Pržene polpete stavite na tanjur obložen papirnatim ručnikom, kako bi upio višak masnoće.
03
Ponavljajte postupak dok ne ispržite sve polpete.
04
Riblje polpete poslužite uz mladi špinat.