Pizza s paprikom, sirom i šampinjonima
sastojci
- 4 tijesta za pizzu
- 250 g žute paprike
- 200 g mini rajčica
- 100 g šampinjona
- 300 g mozzarelle
- 40 g ribanog parmezana
- 250-300 ml passata rajčice
- 80 ml maslinovog ulja
- 15 g šećera
- sol
- papar po želji
- 4-5 listića svježeg bosiljka
Način pripreme
Passatu začinite solju i šećerom, dodajte 40 ml maslinovog ulja i dobro izmiješajte.
Šampinjone i rajčice narežite na ploške, a papriku na trakice.
Tijesto premažite passatom, pospite ribanom mozzarellom, rasporedite ploške rajčice, šampinjona i papriku.
Pospite sve, zajedno s rubovima, parmezanom i pecite 7 – 8 minuta na 220 °C.
Pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.
Ako niste ljubitelj passate na pizzi, koristite ketchup po izboru.