Pizza s paprikom, sirom i šampinjonima

sastojci

  • 4 tijesta za pizzu
  • 250 g žute paprike
  • 200 g mini rajčica
  • 100 g šampinjona
  • 300 g mozzarelle
  • 40 g ribanog parmezana
  • 250-300 ml passata rajčice
  • 80 ml maslinovog ulja
  • 15 g šećera
  • sol
  • papar po želji
  • 4-5 listića svježeg bosiljka

Način pripreme

01

Passatu začinite solju i šećerom, dodajte 40 ml maslinovog ulja i dobro izmiješajte.

02

Šampinjone i rajčice narežite na ploške, a papriku na trakice.

03

Tijesto premažite passatom, pospite ribanom mozzarellom, rasporedite ploške rajčice, šampinjona i papriku.

04

Pospite sve, zajedno s rubovima, parmezanom i pecite 7 – 8 minuta na 220 °C.

05

Pikantirajte maslinovim uljem, dekorirajte listićima bosiljka i poslužite.

Ako niste ljubitelj passate na pizzi, koristite ketchup po izboru.

podijeli