Pizza od cvjetače s pestom, keljom i mozzarellom
sastojci
Za pizzu od cvjetače:
- 400 g cvjetače, narezane na manje komade
- 50 g parmezana, naribanog
- 1 jaje
- 30 g zobenog brašna
- 1 čajna žličica osušenog origana
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
- sol i papar po ukusu
Za pesto:
- 30 g svježeg bosiljka
- 30 g S-BUDGET pinjola
- 1 češanj češnjaka
- 50 ml maslinova ulja
- 30 g parmezana, naribanog
- sol, papar po želji
Za nadjev i posluživanje:
- 150 g mozzarelle, narezane na tanke ploške
- 100 g kelja, narezanog na trakice
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
U blenderu ili multipraktiku pulsirajte cvjetaču dok ne postane slična mrvicama. Prebacite u posudu pogodnu za mikrovalnu, pa kuhajte u mikrovalnoj pećnici 4 - 5 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite cvjetaču kroz gazu ili kuhinjsku krpu kako biste uklonili višak tekućine.
U velikoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu cvjetaču, naribani parmezan, jaje, zobeno brašno, origano, češnjak u prahu, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Rasporedite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje u tankom sloju, oblikujući krug koji će biti baza pizze. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta ili dok pizza ne postane zlatno smeđa.
Dok se pizza peče, pripremite klasični pesto. U blender ili multipraktik ubacite bosiljak, pinjole, češnjak, maslinovo ulje, naribani parmezan, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Kad se pizza ispeče, izvadite je iz pećnice i premažite slojem klasičnog pesto umaka. Zatim rasporedite natanko narezanu mozzarellu preko pizze. Vratite u pećnicu i pecite još 5 - 7 minuta ili dok se mozzarella ne rastopi i blago zapeče.
Začinite pizzu narezanim keljom i poslužite je vruću.