Cauliflower pizza crust with pesto, kale, mozzarella cheese and greens
Copyright (c) 2018 zarzamora/Shutterstock. No use without permission.

Pizza od cvjetače s pestom, keljom i mozzarellom

sastojci

Za pizzu od cvjetače:

  • 400 g cvjetače, narezane na manje komade
  • 50 g parmezana, naribanog
  • 1 jaje
  • 30 g zobenog brašna
  • 1 čajna žličica osušenog origana
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu
  • sol i papar po ukusu

Za pesto:

  • 30 g svježeg bosiljka
  • 30 g S-BUDGET pinjola
  • 1 češanj češnjaka
  • 50 ml maslinova ulja
  • 30 g parmezana, naribanog
  • sol, papar po želji

Za nadjev i posluživanje:

  • 150 g mozzarelle, narezane na tanke ploške
  • 100 g kelja, narezanog na trakice

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.

02

U blenderu ili multipraktiku pulsirajte cvjetaču dok ne postane slična mrvicama. Prebacite u posudu pogodnu za mikrovalnu, pa kuhajte u mikrovalnoj pećnici 4 - 5 minuta ili dok ne omekša. Ocijedite cvjetaču kroz gazu ili kuhinjsku krpu kako biste uklonili višak tekućine.

03

U velikoj zdjeli pomiješajte ocijeđenu cvjetaču, naribani parmezan, jaje, zobeno brašno, origano, češnjak u prahu, sol i papar. Dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.

04

Rasporedite smjesu u pripremljenu posudu za pečenje u tankom sloju, oblikujući krug koji će biti baza pizze. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 20 - 25 minuta ili dok pizza ne postane zlatno smeđa.

05

Dok se pizza peče, pripremite klasični pesto. U blender ili multipraktik ubacite bosiljak, pinjole, češnjak, maslinovo ulje, naribani parmezan, sol i papar. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

06

Kad se pizza ispeče, izvadite je iz pećnice i premažite slojem klasičnog pesto umaka. Zatim rasporedite natanko narezanu mozzarellu preko pizze. Vratite u pećnicu i pecite još 5 - 7 minuta ili dok se mozzarella ne rastopi i blago zapeče.

07

Začinite pizzu narezanim keljom i poslužite je vruću.

podijeli