Pizza na podlozi od batata s rajčicom, lukom, gljivama i sirom
sastojci
- 1 kg batata
- 80 g zobenih pahuljica
- 1 češanj češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 žlica chia sjemenki
- 50 ml jogurta
- sol
- 300 g mini rajčica
- 150 g šampinjona
- 100 g ljubičastog luka
- 250 g mozzarelle
- 3-4 grančice peršina
Način pripreme
01
Umiješajte chia sjemenke u jogurt, ostavite da odstoji i formira se gel.
02
Batat ogulite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Batat gnječite u pire uz dodatak sjeckanog češnjaka, soli i 60 ml maslinovog ulja, dodajte zobene pahuljice. Umiješajte na kraju gel od chia sjemenki.
03
Kalup za pizzu obložite papirom za pečenje, prebacite podlogu, pecite na 200 °C dok rubovi ne postanu smećkasti. U međuvremenu narežite šampinjone, mini rajčice i mozzarellu na ploške, a luk na rezance.
04
Rasporedite na svaku podlogu ploške rajčice, na njih stavite gljive i luk, blago posolite, završite ploškama sira, zapecite na 220 °C 3 – 4 minute. Pikantirajte preostalim maslinovim uljem, pospite sjeckanim peršinom i poslužite.