Pita od luka, sira i prepeličjih jaja

sastojci

  • 350 g oštrog brašna
  • 250 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • sol
  • 40 g maslaca za mazanje kalupa
  • 12-15 prepeličjih jaja (ovisno o veličini)
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 100 g skute
  • 40 g ribanog parmezana
  • sol
  • papar
  • 300 g crvenog luka
  • 80 ml maslinovog ulja

Način pripreme

01

Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Položite ga na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije, razvaljajte na debljinu 4 – 5 mm, 5 cm veće od kalupa.

02

Kalup namažite maslacem, prebacite tijesto u kalup, obložite ga, odrežite višak tijesta, izbodite ga vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk da uvene.

03

Miksajte jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i parmezan te ohlađeni luk, začinite solju i paprom.

04

Maknite suhi grah i aluminijsku foliju pa na tijesto ulijte nadjev. Vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta.

Maslac narežite na listiće i rukama pomiješajte s brašnom.

podijeli