Pita od luka, sira i prepeličjih jaja
sastojci
Tijesto:
- 350 g oštrog brašna
- 250 g maslaca
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- sol
- 40 g maslaca za mazanje kalupa
Nadjev:
- 12-15 prepeličjih jaja (ovisno o veličini)
- 200 ml slatkog vrhnja
- 200 ml kiselog vrhnja
- 100 g skute
- 40 g ribanog parmezana
- sol
- papar
- 300 g crvenog luka
- 80 ml maslinovog ulja
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jaja i soli zamijesite tijesto. Položite ga na prozirnu foliju, pokrijte drugim komadom folije, razvaljajte na debljinu 4 – 5 mm, 5 cm veće od kalupa.
Kalup namažite maslacem, prebacite tijesto u kalup, obložite ga, odrežite višak tijesta, izbodite ga vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah i pecite 15 minuta na 180 °C. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani crveni luk da uvene.
Miksajte jaja s oba vrhnja, dodajte ribanu skutu i parmezan te ohlađeni luk, začinite solju i paprom.
Maknite suhi grah i aluminijsku foliju pa na tijesto ulijte nadjev. Vratite u pećnicu i pecite još 25 – 30 minuta.
Maslac narežite na listiće i rukama pomiješajte s brašnom.