Pečeni krumpir sa skutom i rotkvicom

sastojci

  • 1.2 kg manjih mladih krumpira
  • 80 g rotkvica
  • 150 g skute
  • 50 ml maslinova ulja
  • 0.5 žličice sušenog timijana
  • 0.5 žličice sušenog mažurana
  • 0.5 vezice ljubičastog bosiljka
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Krumpir dobro operite, stavite ga u posoljenu hladnu vodu i stavite ga na vatru. Kad voda zakuha, neka se kuha 10 minuta, potom ga ocijedite i prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu.

02

Dodajte na ploške narezanu rotkvicu, natrganu skutu, sušeni timijan i mažuran, posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. Izvadite iz pećnice, pospite listićima bosiljka, promiješajte i poslužite.

Ako volite egzotičniji okus, prije pečenja po krumpiru izlijte jednu žlicu meda ili sirupa od agave.

podijeli

Proizvodi iz recepta