Pečeni krumpir sa skutom i rotkvicom
sastojci
- 1.2 kg manjih mladih krumpira
- 80 g rotkvica
- 150 g skute
- 50 ml maslinova ulja
- 0.5 žličice sušenog timijana
- 0.5 žličice sušenog mažurana
- 0.5 vezice ljubičastog bosiljka
- sol
- papar
Način pripreme
Krumpir dobro operite, stavite ga u posoljenu hladnu vodu i stavite ga na vatru. Kad voda zakuha, neka se kuha 10 minuta, potom ga ocijedite i prebacite u odgovarajuću vatrostalnu posudu.
Dodajte na ploške narezanu rotkvicu, natrganu skutu, sušeni timijan i mažuran, posolite, popaprite, prelijte maslinovim uljem i dobro promiješajte. Pecite 20 – 25 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 °C. Izvadite iz pećnice, pospite listićima bosiljka, promiješajte i poslužite.
Ako volite egzotičniji okus, prije pečenja po krumpiru izlijte jednu žlicu meda ili sirupa od agave.