Pečeni batati s grahom, kukuruzom i špinatom


sastojci

  • 700 g batata
  • 200 g graha (u limenci)
  • 200 g kukuruza (u limenci)
  • 100 g špinata
  • 100 g oraha
  • 500 g crvenoga grejpa
  • 100 ml maslinova ulja
  • 200 ml jogurta
  • sol

Način pripreme

01

Batate dobro operite, narežite ih na ploške jednake debljine, posolite, pokapajte trećinom količine ulja i pecite oko 45 minuta u pećnici na 180 °C.

02

Grejp ogulite, maknite bijelu opnu i filetirajte ga oštrim nožem. Sok koji se cijedi skupite u posudicu. Centralni dio grejpa koji je preostao nakon filetiranja iscijedite i sačuvajte za dressing.

03

Na tanjur položite oprane listove špinata, na njih stavite ploške pečenog batata. Grah i kukuruz začinite s malo maslinova ulja i stavite na batat pa dodajte narezane filete grejpa.

04

Sok od grejpa razmutite s jogurtom, malo posolite i prelijte preko jela. Pospite nakrupno nasjeckanim orasima i poslužite.

Za pripremu ovog jela umjesto batata možete koristiti tikvu.​

podijeli

Proizvodi iz recepta