
Pečeni batati s grahom, kukuruzom i špinatom
sastojci
- 700 g batata
- 200 g graha (u limenci)
- 200 g kukuruza (u limenci)
- 100 g špinata
- 100 g oraha
- 500 g crvenoga grejpa
- 100 ml maslinova ulja
- 200 ml jogurta
- sol
Način pripreme
Batate dobro operite, narežite ih na ploške jednake debljine, posolite, pokapajte trećinom količine ulja i pecite oko 45 minuta u pećnici na 180 °C.
Grejp ogulite, maknite bijelu opnu i filetirajte ga oštrim nožem. Sok koji se cijedi skupite u posudicu. Centralni dio grejpa koji je preostao nakon filetiranja iscijedite i sačuvajte za dressing.
Na tanjur položite oprane listove špinata, na njih stavite ploške pečenog batata. Grah i kukuruz začinite s malo maslinova ulja i stavite na batat pa dodajte narezane filete grejpa.
Sok od grejpa razmutite s jogurtom, malo posolite i prelijte preko jela. Pospite nakrupno nasjeckanim orasima i poslužite.
Za pripremu ovog jela umjesto batata možete koristiti tikvu.
Proizvodi iz recepta
