sastojci

  • 4 velike žute paprike
  • 6 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 12 narezanih crnih maslina bez koštica
  • 6 fileta slanih inćuna
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog bosiljka
  • 2 žlice kapara
  • 2 svježe rajčice
  • 100 g sira fete (ili skute)
  • 2 žlice limunova soka
  • 3 žlice nasjeckanog luka
  • 0.25 žličice čilija u prahu
  • sol
  • papar

Način pripreme

01

Paprike operite, osušite, odrežite im gornji dio s peteljkom (¼) i uklonite sjemenke. Potom ih stavite u posudu za pečenje (poklopce s peteljkom stavite sa strane) i nakapajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 15 minuta da malo omekšaju. Pečene paprike ostavite da se hlade, a za to vrijeme pripremite nadjev.

02

Pomiješajte maslinovo ulje, čili, nasjeckane inćune, narezane očišćene crne masline, na kockice narezane rajčice, nasjeckani luk, limunov sok, natrganu fetu, peršin, bosiljak, isprane kapare i papar.

03

Napunite svaku papriku nadjevom i poslužite.

podijeli