Pečena paprika punjena sirom i inćunima
sastojci
- 4 velike žute paprike
- 6 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 12 narezanih crnih maslina bez koštica
- 6 fileta slanih inćuna
- 1 žlica nasjeckanog peršina
- 1 žlica narezanog bosiljka
- 2 žlice kapara
- 2 svježe rajčice
- 100 g sira fete (ili skute)
- 2 žlice limunova soka
- 3 žlice nasjeckanog luka
- 0.25 žličice čilija u prahu
- sol
- papar
Način pripreme
Paprike operite, osušite, odrežite im gornji dio s peteljkom (¼) i uklonite sjemenke. Potom ih stavite u posudu za pečenje (poklopce s peteljkom stavite sa strane) i nakapajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 15 minuta da malo omekšaju. Pečene paprike ostavite da se hlade, a za to vrijeme pripremite nadjev.
Pomiješajte maslinovo ulje, čili, nasjeckane inćune, narezane očišćene crne masline, na kockice narezane rajčice, nasjeckani luk, limunov sok, natrganu fetu, peršin, bosiljak, isprane kapare i papar.
Napunite svaku papriku nadjevom i poslužite.