Baked cauliflower with turmeric. Delicious cauliflower. The perfect tasty snack. It tastes delicious with meat.
Copyright (c) 2021 Joanna 12/Shutterstock. No use without permission.

Pečena cvjetača s kurkumom

sastojci

  • 1 glavica cvjetače
  • 4 žlice maslinova ulja
  • 0.5 žličice soli
  • na vrh žličice crnog papra
  • na vrh žličice kurkume
  • na vrh žličice češnjaka u prahu
  • 1 prstohvat kajenskog papra
  • 1 žlica svježeg vlasaca, nasjeckanog

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 220 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

02

Odrežite zelene listove na dnu glavice cvjetače i operite glavicu pa je postavite naopako da se dobro ocijedi od vode. Nakon što se ocijedi, dobro je posušite papirnatim ručnikom.

03

Na glavici cvjetače napravite rezove u obliku rešetke, duboke 1 - 2 centimetra. Pazite da se glavica ne raspadne i da je samo možete dobro natrljati začinima.

04

Ulje ravnomjerno rasporedite po cijeloj glavici. Začine pomiješajte, pritom pazeći koliko ćete dodati kajenskog papra - budite oprezni pa količinu prilagodite svom ukusu.

05

Začine dobro utrljajte u glavicu cvjetače.

06

Pecite cvjetaču 20 minuta u pećnici da bude mekana iznutra, a hrskava izvana.

07

Za posluživanje narežite glavicu i pospite nasjeckanim svježim vlascem.

podijeli