Pečena cvjetača s kurkumom
sastojci
- 1 glavica cvjetače
- 4 žlice maslinova ulja
- 0.5 žličice soli
- na vrh žličice crnog papra
- na vrh žličice kurkume
- na vrh žličice češnjaka u prahu
- 1 prstohvat kajenskog papra
- 1 žlica svježeg vlasaca, nasjeckanog
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 220 °C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Odrežite zelene listove na dnu glavice cvjetače i operite glavicu pa je postavite naopako da se dobro ocijedi od vode. Nakon što se ocijedi, dobro je posušite papirnatim ručnikom.
Na glavici cvjetače napravite rezove u obliku rešetke, duboke 1 - 2 centimetra. Pazite da se glavica ne raspadne i da je samo možete dobro natrljati začinima.
Ulje ravnomjerno rasporedite po cijeloj glavici. Začine pomiješajte, pritom pazeći koliko ćete dodati kajenskog papra - budite oprezni pa količinu prilagodite svom ukusu.
Začine dobro utrljajte u glavicu cvjetače.
Pecite cvjetaču 20 minuta u pećnici da bude mekana iznutra, a hrskava izvana.
Za posluživanje narežite glavicu i pospite nasjeckanim svježim vlascem.