Patlidžani s rajčicom i mozzarellom

sastojci

  • 4 veća patlidžana (oko 1 kg)
  • 1.5 kg rajčice-zara, grappolo
  • 2 režnja češnjaka
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 10 listića svježeg bosiljka
  • 200 g mozzarelle
  • 40 g krušnih mrvica
  • sol
  • papar po želji

Način pripreme

01

Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte dok se kožica ne počne odvajati, ohladite, ogulite, odstranite srčiku i narežite na četvrtine.

02

Na 80 ml maslinovog ulja kratko popržite 2 nagnječena režnja češnjaka, dodajte rajčice te pržite na jakoj vatri miješajući da tekućina reducira, začinite solju i po želji paprom. Maknite s vatre, dodajte 2 – 3 grubo rezana listića bosiljka i pustite da se hladi.

03

Pećnicu ugrijte na 240 °C. Patlidžane prepolovite po duljini, složite u pleh (nožem im poravnajte donji dio). Na svaku polovicu dodajte rajčicu, ploške mozzarelle, posipajte krušnim mrvicama i kratko zapecite u pećnici.

04

Pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dodajte listiće svježeg bosiljka i poslužite.

Jelo upotpunite kuhanim žitaricama ili kruhom za kompletniji obrok.

podijeli