Patlidžani s rajčicom i mozzarellom
sastojci
- 4 veća patlidžana (oko 1 kg)
- 1.5 kg rajčice-zara, grappolo
- 2 režnja češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 10 listića svježeg bosiljka
- 200 g mozzarelle
- 40 g krušnih mrvica
- sol
- papar po želji
Način pripreme
Rajčice na vrhu zarežite u križ, blanširajte dok se kožica ne počne odvajati, ohladite, ogulite, odstranite srčiku i narežite na četvrtine.
Na 80 ml maslinovog ulja kratko popržite 2 nagnječena režnja češnjaka, dodajte rajčice te pržite na jakoj vatri miješajući da tekućina reducira, začinite solju i po želji paprom. Maknite s vatre, dodajte 2 – 3 grubo rezana listića bosiljka i pustite da se hladi.
Pećnicu ugrijte na 240 °C. Patlidžane prepolovite po duljini, složite u pleh (nožem im poravnajte donji dio). Na svaku polovicu dodajte rajčicu, ploške mozzarelle, posipajte krušnim mrvicama i kratko zapecite u pećnici.
Pikantirajte preostalim maslinovim uljem, dodajte listiće svježeg bosiljka i poslužite.
Jelo upotpunite kuhanim žitaricama ili kruhom za kompletniji obrok.