
Palenta s povrćem i sirom
sastojci
- 150 g palente
- 50 g maslaca
- 2 žlice maslinova ulja
- 1 limenka graška (400 g)
- 150 g skute
- 50 g ljutike
- 200 g mini rajčice
- 25 g jezgri oraha
- 100 ml slatkog vrhnja
- nekoliko grančica timijana
- 10-ak listića kadulje
- sol
- papar
Način pripreme
Palentu skuhajte u 600 ml posoljene vode i zatim je istresite u namašćenu pravokutnu posudu (oko 16 x 24 cm) tako da dobijete sloj oko 1,5 cm debljine.
Poravnajte je, pustite da se malo ohladi kako bi se stisnula pa je narežite na dobro zagrijanom maslinovu ulju i stavite sa strane.
U tavu na zagrijani maslac stavite krupnije narezani luk, ljutiku i kratko ga popržite da malo omekša.
Dodajte ocijeđen i isprani grašak, očišćenu mini rajčicu, listiće kadulje, grančice timijana, krupno narezane orahe i pržite 10-ak minuta. Posolite, popaprite, prelijte slatkim vrhnjem, lagano promiješajte i kuhajte još nekoliko minuta.
Lagano umiješajte prženu skutu, maknite s vatre i poslužite preko narezane palente.
Pripremljenu i narezanu palentu možete pržiti i gril-tavi na malo maslinova ulja.
Proizvodi iz recepta
