Palačinke s tofuom, špinatom, lukom i češnjakom
sastojci
Tijesto za palačinke:
- 2 jaja
- 300 ml mlijeka
- 200 ml mineralne vode
- 250 g brašna
- 1 prstohvat soli
- 40 g rastopljenog maslaca
Nadjev:
- 200 g svježeg špinata
- 300 g tofua
- 100 g crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 5-6 listića svježeg bosiljka
- sol
- 30 ml maslinova ulja
Način pripreme
Miksajte jaja, sol i pola količine mlijeka, dodajte brašno, miješajte. Dobivenu gustu smjesu razrijedite dodavanjem mlijeka i mineralne vode do željene gustoće. Pustite da tijesto odstoji 15 minuta.
Dok tijesto odmara, napravite nadjev. Špinat blanširajte, ohladite i nasjeckajte. Luk sitno nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju da uvene. Sitno nasjeckajte 3 – 4 listića bosiljka, dodajte špinatu, dodajte poprženi luk, sjeckani češnjak i sitno sjeckani tofu, posolite i promiješajte.
Ispecite palačinke, napunite ih nadjevom i poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.
Za bolji okus tofua uvaljajte ga u kukuruzni škrob i pržite, tako će biti savršeno hrskav.