Palačinke s tofuom, špinatom, lukom i češnjakom

sastojci

Tijesto za palačinke:

  • 2 jaja
  • 300 ml mlijeka
  • 200 ml mineralne vode
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 40 g rastopljenog maslaca

Nadjev:

  • 200 g svježeg špinata
  • 300 g tofua
  • 100 g crvenog luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 5-6 listića svježeg bosiljka
  • sol
  • 30 ml maslinova ulja

Način pripreme

01

Miksajte jaja, sol i pola količine mlijeka, dodajte brašno, miješajte. Dobivenu gustu smjesu razrijedite dodavanjem mlijeka i mineralne vode do željene gustoće. Pustite da tijesto odstoji 15 minuta. 

02

Dok tijesto odmara, napravite nadjev. Špinat blanširajte, ohladite i nasjeckajte. Luk sitno nasjeckajte i popržite na maslinovom ulju da uvene. Sitno nasjeckajte 3 – 4 listića bosiljka, dodajte špinatu, dodajte poprženi luk, sjeckani češnjak i sitno sjeckani tofu, posolite i promiješajte. 

03

Ispecite palačinke, napunite ih nadjevom i poslužite ukrašene listićima svježeg bosiljka.

Za bolji okus tofua uvaljajte ga u kukuruzni škrob i pržite, tako će biti savršeno hrskav.

podijeli

Proizvodi iz recepta