Palačinke s gljivama, avokadom i špinatom

sastojci

  • 2 jaja
  • 150 g glatkog brašna
  • 150 g oštrog brašna
  • 400 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • sol
  • 30 g maslaca
  • 3 avokada
  • 100 g špinata
  • 200 g šampinjona
  • 200 g krem sira
  • 1 češanj češnjaka
  • 3-4 listića svježeg bosiljka
  • 1 limun
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 100 g pinjola

Način pripreme

01

Miješajte jaja i mlijeko, dodajte brašno, sol i 10 g otopljenog maslaca. Dobiveno gusto tijesto razrijedite mineralnom vodom do željene gustoće. Palačinke ispecite na maslacu.

02

Za nadjev, blanširajte špinat i sitno nasjeckajte. Avokado ogulite, odstranite košticu, pokapajte s par kapi limunovog soka, usitnite vilicom. Tostirajte pinjole. Pomiješajte špinat, avokado, 2 - 3 listića sitno sjeckanog bosiljka i pola češnja sjeckanog češnjaka s krem sirom, po želji posolite, dodajte pola pinjola i dobivenim nadjevom premažite palačinke.

03

Šampinjone narežite na ploške, pržite na maslinovom ulju, na kraju posolite. Na palačinke dodajte pržene gljive, pospite tostiranim pinjolima, dekorirajte listićima bosiljka i po želji peršina i poslužite.

podijeli