Palačinke s gljivama, avokadom i špinatom
sastojci
- 2 jaja
- 150 g glatkog brašna
- 150 g oštrog brašna
- 400 ml mlijeka
- 100 ml mineralne vode
- sol
- 30 g maslaca
- 3 avokada
- 100 g špinata
- 200 g šampinjona
- 200 g krem sira
- 1 češanj češnjaka
- 3-4 listića svježeg bosiljka
- 1 limun
- 60 ml maslinovog ulja
- 100 g pinjola
Način pripreme
01
Miješajte jaja i mlijeko, dodajte brašno, sol i 10 g otopljenog maslaca. Dobiveno gusto tijesto razrijedite mineralnom vodom do željene gustoće. Palačinke ispecite na maslacu.
02
Za nadjev, blanširajte špinat i sitno nasjeckajte. Avokado ogulite, odstranite košticu, pokapajte s par kapi limunovog soka, usitnite vilicom. Tostirajte pinjole. Pomiješajte špinat, avokado, 2 - 3 listića sitno sjeckanog bosiljka i pola češnja sjeckanog češnjaka s krem sirom, po želji posolite, dodajte pola pinjola i dobivenim nadjevom premažite palačinke.
03
Šampinjone narežite na ploške, pržite na maslinovom ulju, na kraju posolite. Na palačinke dodajte pržene gljive, pospite tostiranim pinjolima, dekorirajte listićima bosiljka i po želji peršina i poslužite.