sastojci

  • 400 g slanutka
  • 0.5 glavice luka
  • 4 režnja češnjaka
  • 3 žlice narezanog peršina
  • 1 žlica brašna
  • pola žličice sode bikarbone
  • 3 prstohvata soli
  • 1 prstohvat papra
  • 1 žličica mljevenog kumina
  • 200 ml biljnog ulja za prženje
  • Za posluživanje
  • 4 velike tortilje (wraps)
  • 1 avokado
  • 10 listova zelene salate
  • 100 g slanog sira (feta)

Način pripreme

01

U blender stavite sve sastojke za falafel osim ulja i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu stavite u hladnjak na 2 sata. Od ohlađene smjese vlažnim rukama radite kuglice. Neka im veličina bude međusobno jednaka, kako bi se ravnomjerno ispekli.

02

Zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pržite kuglice oko 5 minuta, dok ne dobiju lijepu boju.

03

Okrećite ih da bi se ispekle sa svih strana podjednako. Vadite okruglice na papirnati ručnik da se ocijede.

04

Operite i posušite listove zelene salate, a avokado ogulite, maknite košticu i narežite na ploške. U velike tortilje rasporedite listove salate, dodajte okruglice, narezani avokado i izmrvljeni sir. Čvrsto zamotajte i poslužite.

Kuglice od slanutka mogu se peći i u pećnici. Prije pečenja ih nakapajte s malo ulja i pecite na 220 °C dok ne dobiju lijepu zlatnosmeđu boju.

podijeli